Cookie- og privatlivspolitik for KU’s websider

Cookie- og privatlivspolitikken er gældende for alle KU's websider og andre websider tilhørende KU, hvis ikke andet er angivet. Formålet med politikken er at oplyse om, hvordan KU sætter cookies på vores websider, og hvordan vi indsamler og bruger oplysninger i forbindelse med trafik på websider.

Om cookies

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer, tablet eller smartphone ved tilbagevendende besøg. Næsten alle websites bruger i dag cookies. En cookie kan indeholde tekst, tal eller f.eks. en dato. En cookie er ikke et program, og kan ikke indeholde virus.

Når du besøger KU’s websites, modtager du automatisk en eller flere cookies. For det meste indsamler cookies anonyme data, men der indsamles også IP-adresser, som er personhenførbare data. Endvidere kan cookies indsamle personlige informationer.

KU deler ikke data med tredjepart, men flere af de services, der har cookies på vores sites, deler data med tredjepart.

Cookiens levetid kan variere efter hvad de enkelte udbydere har sat dem til. Nogle cookies forsvinder, så snart du lukker browservinduet, andre kan eksistere i flere år. Bemærk at cookies fornyes ved hvert besøg.

Sådan undgår eller sletter du cookies

Hvis du ikke ønsker at lagre cookies på din computer, har du mulighed for at slette dem igen eller blokere for cookies:

Sådan sletter eller blokerer du cookies (information fra minecookies.org)

Benytter du en browser, som ikke er på listen fra minecookies.org, skal du finde vejledningen i den pågældende browsers hjælpe-sektion.

Cookies på KU’s websider

KU bruger cookies til at give brugerne den bedste oplevelse af vores websider. Mange af vores cookies er således nødvendige for, at du kan få den bedste oplevelse på sitet, f.eks. ved afspilning af video.

Vi bruger desuden cookies til at lave webstatistik på besøg og besøgsmønstre. På den måde får vi mulighed for at tilpasse indhold og navigation, så det passer med brugernes besøgsmønstre.

Endvidere brugere vi cookies til at vise indhold fra sociale medier og muliggøre deling og til at markedsføre f.eks. uddannelser eller kurser.

Nedenfor er en mere detaljeret gennemgang af de cookies, der lægges på ku.dk

Cookies til funktionalitet

KU bruger en række cookies for at kunne vise websiderne korrekt. Det er cookies, der styrer og sikrer trafikken på webserverne. Derudover bruges der cookies til at få for eksempel video til at afspille korrekt. KU bruges cookies fra:

  • 23video (videoafspiller)
  • Kaltura (videoafspiller)

Cookies til statistik

KU anvender analyseværktøjer til at udarbejde statistik over brugernes færden på KU’s sites. De bruges blandt andet til at lave statistik over hvilke sider, der bliver besøgt, hvor længe brugeren er på siden, rækkefølgen af sidevisninger, og hvad der bliver klikket på. Disse services behandler oplysningerne på vegne af KU. For at indsamle statistik over brugen af KU’s sites anvender vi en række systemer, der alle lægger cookies:

  • Google Analytics
  • Google Tag Manager
  • Siteimprove
  • CrazyEgg
  • Hotjar

Disse udbydere lægger alle cookies på KU’s site for at indsamle anonymiserede data om brugernes adfærd. CrazyEgg kan dele data med tredjepart.

Du kan fravælge cookies fra Google her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Du kan fravælge cookies fra Hotjar her: https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out

Sociale medier

KU viser indhold fra en række sociale medier, som Facebook, Twitter og Instagram, på vores websider. Her sættes cookies for bl.a. at huske indlogning eller for at kunne vise eller dele indhold.

Der sættes cookies fra:

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

Disse cookies indsamler både anonyme data og personhenførbare data - bl.a. IP-adresse og besøgt side, og kan dele data med tredjepart. Hvis du samtidig med dig besøg er logget ind på én af tjenesterne, er det muligt for dem at kombinere de data med din profil.

Du kan administrere den måde, Facebook personaliserer annoncer til dig, her:
https://www.facebook.com/help/247395082112892

Du kan administrere den måde, Instagram personalisererer annoncer til dig, her:
https://help.instagram.com/1415228085373580

Du kan administrere den måde, Twitter personaliserer annoncer til dig, her:
https://help.twitter.com/en/safety-and-security/privacy-controls-for-tailored-ads

Markedsføring

KU bruger cookies til markedsføring af f.eks. udvalgte uddannelser eller kurser. Cookies bruges til at målrette kampagner og til at følge op på effekten af kampagner. Til dette formål bruger vi bl.a.:

  • Google Adwords
  • Facebook
  • DoubleClick

Disse cookies gemmer både anonyme data og kan også gemme personhenførbare data. Udbyderne kan dele data med tredjepart.

Brug af personoplysninger

Vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved f.eks. tilmelding til et arrangement, tilmelding til et nyhedsbrev, mv. Her indsamles typisk oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mail, uddannelsesretning eller interesser. KU videregiver eller sælger ingen persondata til tredjepart.

Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge Databeskyttelsesloven og EU’s Persondatafordning (General Data Protection Regulation, GDPR) skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger.

Kontakt vedrørende personoplysninger

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge Databeskyttelsesloven og Persondatafordningen ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.

Du har endvidere ret til at blive slettet fra KU’s databaser (Right to be erased) og ret til at al historik om din adfærd slettes (Right to be forgotten).

Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

Hvis du ønsker at få besked om hvilke data, KU har, skal du kontakte KU på nedenstående kontaktoplysninger.

Læs mere i KU's privatlivspolitik

Ejeroplysninger

Dette website udbydes af:

Københavns Universitet
Nørregade 10
1165 København K
Telefon: +45 35 32 26 26
Email: ku@ku.dk


 

Denne cookie- og privatlivspolitik er baseret på anbefalingerne fra Minecookies.org.

Disse betingelser er senest opdateret den 23. maj 2018.