Til leverandører
Meddelelse til lejere, leverandører og andre aftaleparter
I forbindelse med at Københavns Universitet lukkes for fysiske uddannelsesaktiviteter, og at medarbejdere i høj grad vil arbejde hjemmefra via pc og telefon, vil service på universitetets campusser og bygninger blive kraftigt nedsat.
Der vil dog fortsat være adgang til bygninger svarende til aften- og weekendforhold.
Rengøring og vagtordning gennemføres som vanligt med skærpede runderinger.
Vi opfordrer alle til at passe godt på universitetets faciliteter og desuden følge de anvisninger, der gives fra nationale myndigheder. Vi beklager de gener og den forventelige servicenedgang, som den akutte situation kan medføre.
Eksterne leverandører, der er med til at opretholde den kritiske tekniske drift, herunder igangværende byggearbejder på KU's campusser, skal fortsætte deres leverancer til KU som aftalt.
Ved evt. tvivlsspørgsmål skal leverandøren kontakte deres kontraktansvarlige aftalepart på KU, som fortsat vil stå til rådighed på campus eller hjemmefra.
KU er meget opmærksomme på det pres, erhvervslivet er under i denne situation, og vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at vores leverandører modtager deres betalinger til tiden, også selvom langt de fleste medarbejdere nu arbejder hjemmefra.
I den helt særlige situation vi er i lige nu, kan det desværre ikke garanteres, at der ikke kan opstå situationer, hvor betalingsfristerne overskrides, men vi har stor opmærksomhed på at undgå denne situation i videst muligt omfang.
Generel information
KU er én enhed, både juridisk og økonomisk og dermed også indkøbsmæssigt. Ved Københavns Universitet (KU) forstås alle institutter og afdelinger under:
CVR-nr. 29979812
Bankoplysninger
Danske Bank, Holmens Kanal 2
1092 København K
Reg. nr. 0216, Konto 4069044336
IBAN DK73 0216 4069 0443 36
SWIFT DABADKKK
KU forudsætter, at virksomheder og leverandører respekterer KU's indkøbspolitik og indgåede aftaler, således at bestillerne ikke bliver besværliggjort i at opfylde KU's politikker og at overholde myndighedernes krav.
Det forudsættes, at alle indkøbsaftaler og kontrakter er godkendt af Indkøbssektionen, inden de træder i kraft. Er dette ikke tilfældet, forbeholder Indkøbssektionen sig ret til at opsige aftalen.
Oplever man som leverandør særlige vanskeligheder ved indgåede aftaler med KU eller med levering eller leverancer til KU, kan man kontakte Indkøbssektionen med henblik på at finde en løsning.
Som leverandør forventer universitetet, at al generel og opsøgende markedsføring over for bestillere kun foregår efter aftale med Indkøbssektionen. Orienterende nyhedsmails - uden direkte eller indirekte salg for øje til KU's enheder - accepteres, men bør altid sendes cc til indkoeb@adm.ku.dk.
Virksomheder uden aftale, der ønsker at blive leverandør til KU, skal kontakte Indkøbssektionen. Henvendelsen skal stiles til den rette indkøbskonsulent i henhold til aftaleoversigten på hjemmesiden.
Kontakt til KU's bestillere på fakulteter og institutter skal aftales med Indkøbssektionen.
Alle leverandører til Københavns Universitet (KU) skal fremsende fakturaer elektronisk (e-faktura). Fakturaen skal være i det elektroniske format OIOUBL. Københavns Universitet modtager således ikke papirfakturaer, hvilket skyldes, at alle offentlige myndigheder i Danmark ifølge ”Lov om offentlige betalinger” kun må modtage og behandle fakturaer elektronisk.
Læs mere om elektronisk fakturering på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.
Hvis din virksomhed ikke har et økonomisystem, der kan håndtere elektroniske fakturaer, kan du sende en NemHandel-faktura via fx virk.dk.
Læs mere på www.nemhandel.dk.
Indkøbspolitikken indeholder principper og rammer for indkøb på KU. Dette gælder uanset om indkøbet finansieres af universitetets ordinære eller eksterne midler. KU's organisation skal overholde denne politik.
Indkøbspolitikkens område
Alle KU-indkøb er omfattet af indkøbspolitikken, uanset om det drejer sig om varer, forsyninger eller tjenesteydelser samt køb i udlandet.
Indkøbspolitikken omfatter samtlige enheder på KU.
Indkøbspolitikken gælder for aftaler og kontrakter, som KU indgår med eksterne leverandører.
Generelt vil KU's indkøbsvolumen, inden for næsten alle varekategorier, være så stor, at KU er udbudspligtig.
Udbudspligten er også gældende for køb af varer i udlandet.
Det er fortrinsvis Indkøbssektionen, der formidler udbud og aftaleindgåelse, hvorefter bestillerne på de enkelte enheder anvender de indgåede aftaler.
Udbud og annonceringer via EU-supply
Aftaler
KU anvender egne aftaler, SKI-aftaler og FM-aftaler samt udvalgte leverandører under SKI's rammeaftaler.
Få et overblik over KU's aftaler samt deres udløbsdato i denne oversigt
Københavns Universitets kredittid på betaling af leverandørfakturaer er 30 dage, fra leverancen er leveret. Kredittiden regnes fra den dag, hvor fakturaen er tilgængelig for indlæsning i universitetets elektroniske fakturahåndteringssystem.
og