Internationale alliancer

Københavns Universitet er med i flere internationale alliancer, hvoraf de tre vigtigste er IARU, LERU og 4EU+.


IARU

International Alliance of Research Universities (IARU) er en alliance, som består af 11 af verdens førende forskningsuniversiteter. Det primære formål med IARU er at styrke båndene mellem medlemmerne og arbejde sammen om løsninger på tidens store udfordringer.

IARU fremmer samarbejdet på forskellige niveauer på tværs af medlemsinstitutionerne, som for eksempel tværgående netværksarbejde, læring og personaleudvikling. Projekterne dækker en bred vifte af emner, der omfatter ligestilling, teknologioverførsel, teknologiunderstøttet læring, forskningsadministration, biblioteker og Open Access. De studerende på Københavns Universitet får gennem alliancen adgang til en lang række globale uddannelsesaktiviteter.

De øvrige medlemmer i alliancen er Australian National University, ETH Zürich, National University of Singapore, Peking University i Beijing, University of Tokyo, Berkeley, University of Cape Town, Oxford og Yale.

Spørgsmål til IARU-samarbejdet kan sendes til KU’s kontaktperson Christina Jane Grauballe på christina.grauballe@adm.ku.dk.

Læs mere om International Alliance of Research Universities (IARU).


LERU

League of European Research Universities (LERU) er en alliance, der består af 23 af de højest rangerede europæiske forskningsuniversiteter. LERU har en stærk og markant indflydelse på forskning, innovation og uddannelsespolitik i Europa, som er baseret på alliancens betydelige faglige potentiale og ekspertise.

Københavns Universitet blev medlem i 2017 med det mål at påvirke den europæiske dagsorden inden for forskning og uddannelse samt at udvikle og forbedre relationerne til de øvrige LERU-medlemmer. Københavns Universitet er en aktiv partner og bidragyder i forbindelse med LERUs aktiviteter.

Spørgsmål til LERU-samarbejdet kan sendes til KU’s kontaktperson Hedvig Gyde Thomsen på hgt@adm.ku.dk.

Læs mere om League of European Research Universities (LERU).


4EU+

Universitetsalliancen 4EU+ består af seks universiteter. De øvrige medlemmer er Charles University i Prag, Heidelberg University, Sorbonne University i Paris, University of Milan og University of Warsaw.

Alliancen skal undersøge mulighederne for samarbejde inden for undervisning, uddannelse, forskning og administration med henblik på at skabe et integreret europæisk universitetssystem.

4EU+ blev i 2019 udvalgt af EU-Kommissionen som et pilotprojekt i det såkaldte European University Initiative, der vil være implementeret i fuldt omfang under det næste Erasmus-program 2021-2027.

Spørgsmål til 4EU+-alliancen kan sendes til KU’s kontaktperson Hedvig Gyde Thomsen på hgt@adm.ku.dk.

Læs mere om 4EU+.